Home

Achtergrond 184 x bekeken

Kranten bejubelen Oranje

De Nederlandse kranten komen vanochtend superlatieven te kort om de triomf van Oranje in de eerste EK-wedstrijd tegen wereldkampioen Italië (3-0) te beschrijven.

"Een droomstart'', concluderen de ochtendbladen eensgezind. "Oranje sloopt wereldkampioen'', schrijft Trouw. "Opmerkelijke omslag bij Oranje'', verwijst de krant naar de verrassende opstelling van bondscoach Marco van Basten.

AD Sportwereld Pro neemt meteen maar een voorschot op het Europees kampioenschap voor Oranje. "Zó pak je de EK-titel'', juicht de sportkrant. "Wat weinigen voor mogelijk hielden, gebeurde toch. Wat een smetteloze galavoorstelling!''

De Volkskrant is eveneens lovend. "Van Italië valt dus toch te winnen'', doelt de krant op de historische zege, de eerste in dertig jaar tegen de 'Squadra Azzurri'. "Oranje vermorzelt Italië.''

De Telegraaf gebruikt een bekende Italiaanse term om de topprestatie van het Nederlands elftal onder woorden te brengen. "Oranje Bellissimo!!'' schrijft de krant in grote blokletters over de volle breedte van de voorpagina. "at een droomwedstrijd! Wat een helden!''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.