Home

Achtergrond 1 reactie

Koenders naar top Afrikaanse Unie

Minister Bert Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) gaat dit weekeinde naar de top van de Afrikaanse Unie in de Egyptische badplaats Sharm el-Sheikh, waar de politieke situatie in Zimbabwe op de agenda staat.

Dat heeft hij vandaag vanuit Burundi laten weten. Koenders gaat vooral naar de top om daar met een aantal Afrikaanse landen, zoals Mozambique en Zuid-Afrika, te praten over Zimbabwe. Met deze landen houdt de Nederlandse regering al maanden contact over de toestand in Zimbabwe. Koenders wil met zijn aanwezigheid ook aangeven dat Nederland veel belang hecht aan het vinden van een oplossing voor de politieke situatie in Zimbabwe. Alles is gericht op het bereiken van een politiek vergelijk in het land dat momenteel ook economisch volledig aan de grond zit.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    ja,wat doe je aan de economie van een land waar een dictator regeert ?

Of registreer je om te kunnen reageren.