Home

Achtergrond 343 x bekeken

Klimaatconvenant nog op losse schroeven

De ondertekening van het klimaatconvenant tussen de agrarische sector en regering staat nog steeds losse schroeven.

Vanavond bepaalt LTO Nederland of ze mee tekent. Voor het weekend verklaarde LTO alleen akkoord te kunnen als nog enkele wijzigingen in de convenantstekst kunnen worden aangebracht. Daarover is vandaag contact geweest met het ministerie van LNV, zonder dat er een besluit is gevallen. De betreffende wijzigingen zitten onder andere in de paragrafen over mestmaatregelen.

Het ministerie van LNV wil dat het convenant Schoon en Zuinig 10 juni wordt ondertekend. Voorzitter Albert Jan Maat van LTO Nederland was vanmiddag optimistisch dat LTO morgen tekent, maar houdt ook voor mogelijk dat het later gebeurt als aanpassing van de tekst meer tijd vergt.

Ondertussen hebben al flink wat organisaties afgehaakt, zoals de productschappen Akkerbouw en Diervoeders en de vakbonden voor melkveehouders (NMV), pluimveehouders (NVP) en varkenshouders (NVV) af. De akkerbouwersvakbond NAV zal morgen in ieder geval niet tekenen, mogelijk later nog wel.

Lees ook: Convenant Schoon en Zuinig op springen

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.