Home

Achtergrond 1 reactie

Kinderen in busje naar school na aanval buizerd

Zes kinderen uit het Friese Oldelamer die tijdens het fietsen naar school zijn aangevallen door een buizerd, worden tot de zomervakantie met een busje gebracht en gehaald.

Dat meldde de gemeente Weststellingwerf vandaag. De zes kinderen van drie boerenfamilies fietsen twee keer per dag over De Weeren naar het basisschooltje in Oldelamer en terug. Langs de weg hebben twee buizerds nesten. Een van de buizerds vloog een jongetje in het haar. Een meisje brak haar pols toen de stok die ze als verdedigingswapen tegen de roofvogel gebruikte, tussen de spaken van haar fiets kwam.

Burgemeester Gerard van Klaveren heeft vaniddag met de basischooldirecteur en de ouders van de kinderen overlegd. Afgesproken is dat een busje op kosten van de gemeente de kinderen 's ochtends haalt en 's middags brengt. De gemeente heeft het ministerie van LNV gevraagd het nest van de agressieve buizerd na het broedseizoen weg te halen.

Administrator

Eén reactie

 • no-profile-image

  Jos Elen

  Ik weet wel dat deze"vogel"snel uit de weg moet en zou moeten geruimd worden.
  Waar was de juiste locatie?
  Er is al genoeg van deze rotzooi.
  Jos Elen

Of registreer je om te kunnen reageren.