Home

Achtergrond

Kenia zet mes in btw op levensmiddelen

De Keniase minister van Financiën, Amos Kimunya, heeft donderdag het mes gezet in de btw op de voor het land belangrijkste levensmiddelen.

Hiermee wil de regering het volk helpen het hoofd te bieden aan de hogere kosten voor levensonderhoud. Mensen hoeven geen btw te betalen voor tarwe, maïsbloem, brood en rijst. Bovendien wordt de import van maïsbloem niet meer belast. De belasting op de import van
tarwe gaat van 35 naar 10 procent. De regering hoopt dat leveranciers dat voordeel aan de consument zullen doorgeven.

De voedselprijzen zijn in Kenia vanaf het begin van het jaar tot mei 44 procent gestegen. De stijging werd vooral veroorzaakt door internationale inflatiedruk, politieke onrust en onregelmatige regenbuien.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.