Home

Achtergrond 232 x bekeken 3 reacties

Kazachstan rekent op meer graan

Kazachstan heeft zijn verwachtingen over de graanproductie verhoogd ten opzichte van de vorige raming.

Dat meldt het Nederlandse productschap akkerbouw in het weekbericht Granen. Vergeleken met de vorige raming verwacht men in Kazachstan een productiestijging van 600.000 ton naar een totale oogst van 16,5 miljoen ton. Deze verhoging vloeit voor uit een toegenomen areaal en betere opbrengstverwachtingen per hectare dan eerder gedacht.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  ook de EU rekent op meer graan ,maar in denemarken en het oosten van duitsland kampt met ernsige droogte,achter het bureau in Brussel hebben ze daar geen last van

 • no-profile-image

  maas

  heren akkerbouwers, ook uw produktschap maakt zich schuldig aan (negatieve) prijs beinvloeding Een paar dagen geleden heeft de Kazahkstaanse overheid de opbrengst verwachting juist naar BENEDEN bij gesteld, en wel met 5 tot 7 % , dit wegens droogte in het zuiden van Kazakhstan. daarnaast is al een paar maanden een exportstop voor granen van kracht en net afgelopen week is er een export stop voor meel ingesteld !!!

 • no-profile-image

  B.Stoks

  Bezopen meer kan ik hier niet op zeggen.
  Er komt een graan oogst die lager is dan gemiddelde van de laatste 4 jaar.
  Gebied waar van ik op de hoogte ben van Bishkek tot Sarkant. dus van Oezbekistan tot aan China als je over Almaty de lijn trekt. daar groeit geen moer.en dat is dik 1000 km van links tot rechts.
  Maar duidelijk een of andere moet weer wat zeggen en als het zo zal gaan dat ze op die bassis export gaan doen. wat ze ook gaan doen om eigen zaken voor te laten gaan. betekend dat politiek oog dicht. en veehouders geen vee meer. nu al geen gras meer. te zwijgen van hooi voor winter.schapen kosten geen cent meer 500 km van Almaty af. koeien voor geen stuiver te verkopen. alles verdroogt.
  Dus beste mensen. als die 16 mln export gaat dan zeg maar dag met handje tegen landbouw hier. kunnen we lekker kip eten en varkentje uit NL . gebracht door groene diesel transport. belachelijk.
  B.Stoks

Of registreer je om te kunnen reageren.