Home

Achtergrond 183 x bekeken

Kamermeerderheid voor Nederland-Roemenië

De Tweede Kamerleden die dinsdagavond rond 21.30 uur moesten aantreden voor een debat over de hoogte van de omroepsalarissen, kunnen toch aanschuiven voor de voetbalwedstrijd Nederland-Roemenië.

Dat bleek vanmiddag na een dag lang puzzelen met de Kameragenda. Joop Atsma, die namens het CDA sport en media in zijn portefeuille heeft, is blij met de beslissing. "Maar als het aan mij ligt, was die niet noodzakelijk. Wat mij betreft hoeft het debat over de omroep namelijk niet lang te duren. Maar er was een breed draagvlak onder de collega's om de vergadering naar woensdagmiddag uit te stellen, ook om de medewerkers in de Tweede Kamer tegemoet te komen.''

Door de beslissing kunnen niet alle parlementariërs en medewerkers voor de televisie gaan zitten. Het onderwijsdebat naar aanleiding van de commissie-Dijsselbloem gaat dinsdag tot laat in de avond door.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.