Home

Achtergrond 195 x bekeken

Kamerleden schrikken van VWA-rapport

Het rapport van Piet Vanthemsche over de VWA heeft bij een aantal Kamerleden flink indruk gemaakt.

"Bizar en schokkend", aldus Janneke Snijder VVD. Zij en andere Kamerleden kregen vandaag achter gesloten deuren uitleg van Vanthemsche. Na afloop bleken Kamerleden het meest verontrust door de vele manco’s in de organisatiestructuur die de Belgische expert heeft geconstateerd bij de VWA..

"Daar ben ik wel erg van geschrokken", aldus Ernst Cramer (ChristenUnie). "Daar moet nog heel veel gebeuren". Het valt Snijder en Cramer op dat alle reorganisatieprocessen niet goed lopen.

Joop Atsma noemt het rapport "keihard", maar is er niet van geschrokken omdat het rapport Hoekstra al wees op ernstige problemen. Zijn collega Harm Evert Waalkens (PvdA) ziet de ernstige gebreken in de organisatie van de VWA vooral in de "betuttelende" aansturing door het ministerie van LNV.

Over de voorgenomen fusie van de VWA met AID en PD denken de Kamerleden verschillend. Sommige zijn voor een versnelde uitvoering daarvan, anderen denken eerder aan uitstel en misschien zelfs afstel. De Kamer houdt woensdagmorgen een debat met minister van LNV.

Lees ook Vanthemsche: geen intimidatie bij VWA

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.