Home

Achtergrond

Kamer op tournee om Europa uit te leggen

De Tweede Kamer gaat weer op tournee om "verantwoording'' aan de bevolking af te leggen over het nieuwe Europese verdrag.

Naar verwachting stemt de Kamer nog deze week in met het zogenoemde Verdrag van Lissabon. Een referendum over de kwestie, zoals in Ierland wordt gehouden, zit er niet meer in. Vandaag veegde de Kamer bij de stemmingen het wetsvoorstel dat dit mogelijk moest maken definitief van tafel.

Vlak daarvoor had alleen de SP de tijd om een door ruim 40.000 Nederlanders getekende petitie over het referendum in ontvangst te nemen. De andere partijen zijn later deze maand wel in Groningen, Eindhoven, Apeldoorn en Den Haag bij de debatten om verantwoording af te leggen aan de bevolking. Dat wil zeggen: aan maximaal honderdvijftig Nederlanders per debat.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.