Home

Achtergrond 2 reacties

Kamer ontvangt petitie tegen grond voor natuur

Via een aangeboden petitie heeft de Tweede Kamer het verzoek gekregen om plannen te heroverwegen waarbij landbouwgrond wordt omgezet in water of natuur.

Het Comité Nieuwe Natuur? Nee! heeft daarvoor vandaag een petitie aangeboden aan leden van de Tweede Kamer. De Kamer houdt volgende week een debat over dit onderwerp met minister Verburg (LNV).

Het comité verzoekt de Kamer ook contact op te nemen met de FAO in Rome voor een advies over deze plannen. Het verwijst naar afspraken die Nederland in her verleden heeft gemaakt met de VN-organisatie over het veiligstellen van landbouwgrond.

Het comité verwijst ok naar de VN-voedseltop eerder deze maand waarbij landen zich hebben aangesloten bij het streven de wereldvoedselproductie in 2030 met 50 procent te verhogen.

"Het is toch gek dat wij onder deze omstandigheden ten strijde moeten trekken voor zo iets essentieels als het behoud van landbouwgrond", hield comitévoorzitter Coert Beijma thoe Kingma de Kamerleden voor.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  bij het ontpolderen van de wieringermeer,spelen ook de projectontwikkelaars een grote rol,de politiek heeft hier gekozen voor het grote geld

 • no-profile-image

  M.de Bruin

  Ik ben het geheel eens met de bezwaren tegen het ontpolderen van landbouwgronden.
  Dit is een speeltje van natuur en vooral milieu fanaten.
  Dit moet bij wet worden verboden.
  Veel succes met deze actie.
  Vriendelijke groeten M.de Bruin

Of registreer je om te kunnen reageren.