Home

Achtergrond 4 reacties

Kamer houdt Wieringerrandmeer niet tegen

Een motie tegen de aanleg van het Wieringerrandmeer is bij stemmingen vandaag door de Tweede Kamer verworpen.

De motie van SP-Kamerlid Van Leeuwen vraagt de regering de besluitvorming over de aanleg van het randmeer in de Wieringermeerpolder aan te houden totdat het College van Rijksadviseurs heeft onderzocht wat de meerwaarde van randmeer is. De SP-er is zelf van mening dat die er niet is en constateert dat er ook weinig locaal draagvlak voor is.

Voor de motie stemden alleen SP, GroenLinks, PvdD, SGP en mevrouw Verdonk, zodat hij werd verworpen. Ook het CDA stemde tegen de motie, hoewel het partijcongres onlangs een resolutie aannam tegen het omzetten van goede landbouwgrond in (natte) natuur. CDA-Kamerlid Koppejan verklaart het stemgedrag met een verwijzing naar een passage in de de resolutie dat definitieve besluitvorming niet wordt teruggedraaid. Het CDA beschouwt het Wierringerrandmeer als een definitief besluit.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  ze gaan voor het grote geld met de projectontwikkelaars

 • no-profile-image

  f.v.amerongen

  het geeft wel aan dat ook het cda geen
  betrouwbare partij meer is ,goed onthouden.

 • no-profile-image

  Annegien

  Mooie woorden van het CDA, maar als puntje bij paaltje komt, laten ze de boeren hier in de kou staan. Niet meer op het CDA stemmen dus!

 • no-profile-image

  Red Dear

  Nou nou, het kan verkeren. Juist de partijen waarvan je het op basis van logisch redeneren niet verwacht of juist wel verwacht, gedragen zich totaal tegengesteld. CDA, Wijffels e.a. lopen gewoon nog de berg af terwijl de intelligentiecurve bergopwaards beweegt...
  Een Balkje stoot zich....

Of registreer je om te kunnen reageren.