Home

Achtergrond 151 x bekeken

Ja-kamp Iers EU-referendum weer aan kop

Het kamp van de Ierse voorstanders van het hervormingsverdrag van de Europese Unie lijkt toch groter dan dat van de tegenstanders. Dat blijkt uit een nieuwe opiniepeiling, die zaterdag is gepubliceerd.

Volgens de enquête in opdracht van de krant Sunday Business Post wil op 12 juni 42 procent van de Ieren voor het verdrag stemmen en 39 procent tegen. Volgens een andere peiling die vrijdag werd gepubliceerd, was nog 30 procent voor en 35 procent tegen.

Ierland houdt als enige van de 27 EU-lidstaten een volksstemming over het verdrag. Een Iers nee kan het hervormingsverdrag van Lissabon tegenhouden. De voorloper van het huidige verdrag, de Europese grondwet, werd in 2005 door Nederlandse en Franse stemmers verworpen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.