Home

Achtergrond 155 x bekeken

Investeringsfonds ingezet voor duurzame energie

Het Fonds Economische Structuurversterking (FES), dat gevoed wordt met aardgasbaten en is bedoeld voor grote investeringen, wordt in de toekomst ingezet voor duurzame energie.

In het energierapport dat minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken woensdag presenteert, staat dat het kabinet van plan is de FES-wet in deze zin aan te passen.
Het aardgas raakt uitgeput en in het jaar 2025 zal Nederland niet langer een exportland zijn van gas, maar een importeur, aldus het rapport. Door de hoge energieprijzen zal de komende jaren nog veel aardgasgeld in de staatskas stromen, maar op iets langere termijn zal de stroom opdrogen. Het kabinet beziet nu hoe ook toekomstige generaties nog kunnen profiteren van het aardgasvermogen van ons land.
In het energierapport beschrijft Van der Hoeven hoe de ”transitie”, de overgang naar een duurzame energievoorziening in 2050, plaats kan vinden. Het gaat daarbij vooral om de vraag welke brandstoffen worden ingezet. Eerder liet Van der Hoeven al weten dat wat haar betreft bij een volgende kabinetsformatie de knoop wordt doorgehakt over het wel of niet inzetten van kernenergie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.