Home

Achtergrond 193 x bekeken 1 reactie

Inkomen fruittelers hoger

De fruittelers hebben vorig jaar een gemiddeld bedrijfsinkomen gerealiseerd van 60.000 tot 70.000 euro.

Dat is 17 tot 37 procent hoger dan het gemiddelde bedrijfsinkomen van 51.100 euro in 2006. De fruittelers hebben vorig jaar gemiddeld 2 tot 3 procent meer geld gebeurd voor het fruit dan in 2006, schrijft het onderzoeksinstituut LEI in het Landbouw-Economisch Bericht. "Tegenover de stijging van de opbrengsten staat ook een toename van de kosten met ongeveer 5 tot 7 procent. Vooral de betaalde arbeidskosten stegen."

De telers produceerden vorig jaar ongeveer 10 procent meer appels en peren. De appelprijzen bleven hetzelfde, de perenprijs steeg ongeveer 5 procent.

Eén reactie

 • no-profile-image

  Jac

  Wat is de zin van dit soort onderzoek? Is het niet veel rendabeler om het LEI en dergelijke instituten af te schaffen en de mensen die er werken een baan te laten zoeken waar we wel wat aan hebben? Ik hoor tenminste vaak genoeg dat NL een personeelstekort heeft/krijgt, blijkbaar nog niet echt aangezien er nog kantoren vol zitten met mensen die dit soort bezigheidstherapie hebben.......
  Oh ja nog iets:
  de fruitteler beurt 2tot 3% meer en de kosten stijgen met 5 tot 7 % en dan toch nog meer verdienen.........
  Ben ik de enige die niet snapt wat de meerwaarde van dit soort onderzoeken is?

Of registreer je om te kunnen reageren.