Home

Achtergrond

'Inhaalslag relatieve kostprijs varkensvlees'

De komende jaren zal de relatieve kostprijs van varkensvlees ten opzichte van pluimveevlees verminderen. Die verwachting sprak directeur Antoon van den Berg van Hendrix Genetics uit tijdens het symposium van Johnny Hogenkamp.

Volgens Van den Berg ging de genetische vooruitgang in de pluimveehouderij de afgelopen jaren veel sneller dan in de varkensfokkerij. Dit als gevolg van het veel kleinere generatie-interval in de pluimveefokkerij. Hierdoor liepen de kostprijs van pluimveevlees en die van varkensvlees steeds verder uit elkaar.

Van den Berg denkt dat de komende jaren als gevolg van nieuwe technieken (biotechnologie) de genetische vooruitgang in de varkensfokkerij een inhaalslag zal maken, waardoor de voorsprong van de pluimveesector voor een del teniet zal worden gedaan. In de pluimveesector is bovendien minder vooruitgang meer te halen.

Of registreer je om te kunnen reageren.