Home

Achtergrond 212 x bekeken

Industrie krijgt 200 miljoen extra van kabinet

Het kabinet trekt 200 miljoen euro extra uit voor onder meer subsidies en kredietfaciliteiten voor de Nederlandse industrie.

Dat zegt minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken vandaag in een interview met Het Financieele Dagblad. Van der Hoeven maakt donderdag de Industriebrief openbaar, met daarin bijna dertig knelpunten waar de sector mee te maken heeft. "We willen ook de wereldspelers van morgen in Nederland hebben. Ik wil in vijf jaar honderd bedrijven door de grens van 20 miljoen euro omzet helpen'', aldus de minister.

Problemen op het gebied van onder meer energie en milieu moet de sector zelf oplossen, meent Van der Hoeven. "Ik wil ze uitdagen om anders om te gaan met grondstoffen en energie; ze prikkelen tot sociale innovatie.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.