Home

Achtergrond 175 x bekeken

Hulplijn voor boze mannen

De Spaanse regering heeft een telefonische hulplijn opgezet voor mannen die hun agressie kwijt moeten.

Het initiatief maakt deel uit van een programma om huiselijk geweld tegen vrouwen te verminderen, liet minister van Gelijkheid Bibiana Aido dinsdag weten in de Spaanse media.

”Veel mannen voelen zich tegenwoordig verloren door het instorten van de patriarchale maatschappij”, aldus Bibiana. ”Ze weten niet goed wat hun rol is in de huidige samenleving en hoe ze hun kinderen moeten opvoeden.”

De hulplijn is niet bedoeld voor gewelddadige mannen, maar voor mannen die een uitlaatklep nodig hebben voor hun agressie en toevlucht tot geweld willen vermijden. Ze kunnen informatie krijgen over allerlei verschillende zaken, zoals scheidingen en seksualiteit.

De regering besloot tot het project nadat een telefonische hulplijn voor vrouwelijke slachtoffers van huiselijk geweld ook populair was onder mannelijke bellers. Dit jaar zijn ruim dertig vrouwen omgekomen door huiselijk geweld. Vorig jaar ging het om ruim zeventig sterftegevallen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.