Home

Achtergrond 206 x bekeken 1 reactie

'Honger onaanvaardbaar in moderne wereld'

Paus Benedictus XVI heeft vandaag beklemtoond dat er in de moderne wereld geen reden is voor honger of ondervoeding.

Hij zei dit in een boodschap aan de deelnemers aan de topconferentie over voedsel en veiligheid die dinsdag in Rome is begonnen.
Kardinaal Tarcisio Bertone, de' minister' van Buitenlandse Zaken van het Vaticaan, bracht de boodschap namens de paus over aan de voedseltop.

"Honger en ondervoeding zijn onaanvaardbaar in een wereld met zulke hoge niveaus aan productie, grondstoffen en kennis, die voldoende zijn om een einde te maken aan dit soort dilemma's,'' aldus Bertone.

Het Vaticaan heeft in een dinsdag verspreide verklaring laten weten dat de paus door tijdgebrek, het grote aantal verzoeken en zijn vele verplichtingen niet in staat is staatshoofden die voor de top naar Rome zijn gekomen, in particuliere audiëntie te ontvangen.

Hij is bereid hen bij een volgende gelegenheid te ontmoeten. Het Vaticaan herinnert eraan dat het in april 2006 via zijn diplomatieke vertegenwoordigingen de regeringen al heeft laten weten dat het verzoeken om een audiëntie bij de paus tijdens internationale congressen in Rome moeilijk zal kunnen honoreren.

In de media circuleerden berichten dat de paus de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad die om een audiëntie had gevraagd, niet wilde ontvangen. In de verklaring wordt de Iraniër niet bij naam genoemd.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    mario

    nee zeker honger is niet nodig kijk maar wat voor doordraaiprijzen tuinders soms krijgen ,en door de regering en de Eeg ingestelde maatregelen om land braak te laten liggen ,de melkprijzen ,en nog gekker voor woorden de boetes die onze boeren krijgen bij overproduktie van melk , de koel en vrieshuizen met vlees en boter overschotten als boer ben je dag en nacht bezig,. de verdiensten staan absoluut niet in verhouding met de uren die men in deze sector moet draaien ,om het hoofd boven water te houden
    ,dan nog niet over de eierproductie te spreken waar het ei verwerkings bedrijf nive uit nunspeet koelcontainers vol eieren ,voor een spotprijs uit israel laat komen ,wat kost dat transport alleen al niet, koelcontainers per schip , worden in antwerpen gelost waarna hollandse transporteurs de container in gaat klaren bij de douane in harderwijk en voorts gaat lossen bij nive in nunspeet, al eens uitgerekend wat een schade aan het milieu zo'n transport met zich mee brengt , en wij boeren in nederland maar milieu heffingen betalen ,weet je nu waar ons geld aan opgaat ,nee honger hoeft niet maar word om economische redenen door de westerse regeringen kunstmatig gehouden

Of registreer je om te kunnen reageren.