Home

Achtergrond

Honderd WKK-klanten in de wacht

Volgens Westland Infra Netbeheer gaat het aantal aanmeldingen voor het aansluiten van nieuwe WKK’s niet meer zo hard als 1 tot 1,5 jaar geleden.

Momenteel staan er voor Westland Energie honderd klanten in de wacht voor totaal van 200 MW. Zij hebben van Westland Energie inmiddels allemaal een offerte ontvangen met de realisatietermijnen van aansluiting en teruglevering. Deze variëren van de aanvang van teruglevering na de zomer tot aanvang van teruglevering pas in begin 2010. "Voor een aantal van deze aansluitingen moet het namelijk net worden verzwaard, maar moet bijvoorbeeld ook gewacht worden op het transformatorstation in De Lier", zegt Frank Binnenkamp van Westland Infra Netbeheer.

Introductie van een congestiemanagementsysteem zorgt er volgens hem voor dat veel klanten niet hoeven te wachten totdat het transformatorstation gerealiseerd is en eerder kunnen gaan terugleveren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.