Home

Achtergrond 212 x bekeken

Homo's toch in EU antidiscriminatierichtlijn

Discriminatie van homo's wordt toch opgenomen in een nieuwe antidiscriminatierichtlijn die de Europese Commissie begin juli zal aannemen.

Die overtuiging heeft GroenLinks-Europarlementariër Kathalijne Buitenweg na een gesprek met voorzitter José Manuel Barroso van de Europese Commissie.

Het Europees Parlement eiste vorige maand dat ook discriminatie op basis van seksuele gaardheid, religie en leeftijd zou vallen onder nieuwe EU-regels tegen discriminatie bij goederen en diensten: hypotheken, verzekeringen, huisvesting, onderwijs. Dat discriminatieverbod gold al volledig op de werkvloer.

Maar de Europese Commissie wilde in eerste instantie alleen gehandicapten beschermen, tot grote onvrede van het Europees Parlement. Buitenweg is opgetogen over het telefoontje van Barroso. "Maandenlange lobby wordt beloond. Ik ben ongelooflijk trots dat het is gelukt om de Commissie te overtuigen.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.