Home

Achtergrond

Hbo-studenten tevreden over opleiding

De meeste hbo-studenten zijn tevreden over de inhoud en het niveau van de opleiding die zij volgen.

Ook over de meeste docenten zijn zij positief. De studenten zijn minder tevreden over de informatievoorziening over de roosters en de toetsing en beoordeling van hun kennis.

Dat blijkt uit een landelijk onderzoek onder 62.000 studenten van 27 hogescholen. Niet eerder is volgens de HBO-raad zo'n groot onderzoek onder Nederlandse studenten gehouden.

De meeste studenten vinden dat de opleiding goed aansluit op de beroepspraktijk. Zij willen echter eerder en beter worden geïnformeerd over roosters en tentamenuitslagen. Ook willen zij meer bij verbeteringen in het onderwijs worden betrokken.

Ruim twee derde van de studenten vindt dat de studie te doen is in de tijd die daarvoor staat. 12 procent is het daarmee oneens. De studenten zijn tevreden over de bibliotheek/mediatheek, maar over de ICT zijn ze aanzienlijk minder te spreken. Tegenover 45 procent die tevreden is, staat 32 procent die meent dat de ICT-voorzieningen veel beter kunnen.

Alle hogescholen voeren al langere tijd geregeld tevredenheidsonderzoeken onder studenten uit. De uitkomsten daarvan waren echter niet onderling vergelijkbaar. Daardoor was het niet mogelijk een landelijk beeld te geven. Dat is nu voor het eerst wel mogelijk.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.