Home

Achtergrond 163 x bekeken

Haven Rotterdam onderwerp nieuwe attractie

Rotterdam krijgt er in oktober een attractie bij.

In Rotterdam Port Experience draait het om het beleven van de haven. Dit bleek vandaag tijdens de presentatie. Bezoekers gaan onder meer in een supersnelle lift omhoog in het hoogste gebouw ter wereld. Vanaf ongeveer zeshonderd meter hoogte kijken ze uit over stad en haven. Het gaat daarbij om het 'beleven'; in werkelijkheid blijven de bezoekers op de grond.

De twee andere pijlers van de attractie zijn overzicht van de activiteiten en inzicht in de rol van de haven. Het Havenbedrijf Rotterdam en de gemeente hebben het initiatief genomen voor Rotterdam Port Experience om de haven meer in beeld te brengen en weer dichter bij de Rotterdammers. De haven ligt tegenwoordig ver uit de stad, zo'n veertig kilometer. Dit in tegenstelling tot veertig jaar geleden. Met de aanleg van de Tweede Maasvlakte verdwijnen er nog meer activiteiten uit het zicht van de Rotterdammers. Rondvaartbedrijf Spido exploiteert de interactieve attractie, die onder de Erasmusbrug komt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.