Home

Achtergrond

Hartpatiënten niet blij met standpunt orgaandonatie

Het kabinetsstandpunt over orgaandonoren is een klap in het gezicht voor alle patiënten die op wachtlijsten staan voor een donororgaan.

Dat laat de Stichting Hartpatiënten Nederland vrijdag in een reactie op het standpunt weten. Het kabinet vraagt zich af of mensen die weigeren een donorformulier in te vullen dezelfde rechten op een donororgaan moeten houden als mensen die zo'n formulier wel hebben ingevuld.

Volgens premier Jan Peter Balkenende gaat het om een ingewikkeld juridisch vraagstuk dat uitgezocht moet worden. Dat is de stichting in het verkeerde keelgat geschoten. Ze vindt dat al eerder is gebleken dat dat juridisch niet mogelijk is en dat de premier "de oude trucendoos weer opendoet''.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.