Home

Achtergrond 191 x bekeken

Grote steden willen meer waterstof

De gemeenten Amsterdam en Rotterdam willen het gebruik van waterstof heel actief gaan stimuleren.

Daartoe richten zij de Nationale Waterstof Coalitie (NWC) op, een platform waarin bedrijven, kennisinstellingen, maatschappelijke organisaties en overheden gaan samenwerken om waterstof grootschalig toe te passen.

De twee gemeenten hebben hierover vrijdag een brief naar premier Balkenende gestuurd. In het schrijven vragen Amsterdam en Rotterdam de minister-president de NWC op de Innovatieagenda te zetten, zodat het initiatief in aanmerking komt voor subsidie.
Met de oprichting van de Nationale Waterstof Coalitie wil het platform de toepassing van waterstoftechnologie in Nederland versnellen. Amsterdam en Rotterdam willen daarin een voortrekkersrol spelen. Toepassing van waterstof als energiedrager leidt tot verbetering luchtkwaliteit en klimaat.

Rotterdam is al één van de grootste Europese productielocaties van waterstof. In Amsterdam lopen al proeven met onder meer een rondvaartboot, een vrachtwagen en bussen die op waterstof lopen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.