Home

Achtergrond 2 reacties

Grote fusie in Franse melkwereld

De drie West-Franse coöperaties Coopagri Bretagne, Terrena en Even gaan hun zuivelactiviteiten samenvoegen.

Het fusiebedrijf zal jaarlijks 1,5 miljard liter melk verwerken en wordt daarmee de derde zuivelaar van Frankrijk na Lactalis met 5,5 miljard liter en Sodiaal met ruim twee miljard.

''Ons project is er op gericht een bedrijf te creeren dat alle de zuivelactiviteiten van de drie groepen samenvoegt, dat wil zeggen fabrieken, personeel en commerciele activiteiten,'' zegt directeur Jean-Bernard Solliec van Coopagri Bretagne.

De fusie tot een onderneming met een omzet van 1,5 miljard moet voor het eind van dit jaar worden afgerond. De drie cooperaties werken al geruime tijd samen bij bepaalde zuivelproducten en hebben ook een gezamenlijk boter- en zuivelbedrijf Laïta.

De plannen worden toegejuicht door de federatie van melkveehouders FNPL. Directeur Frédéric Chausson: ''Dit is goed nieuws in het kader van de liberalisering van de zuivelmarkt. De producenten staan gezamenlijk sterker in de prijsonderhandelingen met de grote supermarkten.''

Laatste reacties

  • no-profile-image

    la vache

    C"est formidable

  • no-profile-image

    gert

    logische stap

Of registreer je om te kunnen reageren.