Home

Achtergrond

Grote belangstelling voor winterbrouwgerstrassen

Er is veel belangstelling voor de vijf winterbrouwgerstrassen die Agerland en Agrarische Unie op verschillende proefpercelen testen.

Dat concludeert productmanager zaai- en pootgoed Jos Deckers van Agerland, terugblikkend op de demodag die de in- en verkooporganisatie vrijdag hield.

"We zoeken brouwwaardige wintergerst. Nu zijn we gewend aan zomerbrouwgerst en wintervoergerst. Wintergerst met brouwgerstkwaliteit betekent een hogere opbrengst, een vroegere oogst en dus meer ruimte voor het inzaaien van groenbemester. Dat is goed voor het rendement, de arbeidspreiding en de kwaliteit van de grond."

De winterbrouwgerst, waarvan het ras Wintmalt het veelbelovend st is, staat er volgens Deckers in het Zuiden goed bij. Het graan, dat in september wordt gezaaid, komt de komende weken van de percelen. Daarna wordt het beoordeeld op moutkwaliteit en eiwitgehalte. "Wij zijn hoopvol en benieuwd hoe het uitpakt", zegt Deckers. "Telers ook. Zij hebben veel vragen, net als wij. Antwoorden komen deze zomer."

Of registreer je om te kunnen reageren.