Home

Achtergrond

Groot deel zorg gaat naar kleine groep jongeren

Een groot deel van de zorg aan jongeren in de stadsregio Rotterdam gaat naar een relatief kleine groep.

Het betreft jongeren bij wie de kinderrechter het ouderlijk gezag heeft beperkt of geheel heeft opgeheven. Die jongeren gebruiken 50 procent van het totale aanbod.

Dat blijkt uit een onderzoek van de B&A Group. Doordat de desbetreffende jongeren zo'n groot beroep op de zorg doen, ontstaan lange en hardnekkige wachtlijsten. Rotterdam noemt het onderzoek uniek voor Nederland.

Minister André Rouvoet van Jeugd en Gezin heeft de onderzoekers opdracht gegeven tot een soortgelijke studie in de provincies Noord-Brabant en Utrecht, omdat Rotterdam en zijn omgeving mogelijk niet representatief voor heel Nederland zijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.