Home

Achtergrond 179 x bekeken

Groninger gedeputeerde wil stakingen verbieden

De provincie Groningen wil via een kort geding vervoersbedrijf Arriva en de vakbonden dwingen weer met elkaar om de tafel te gaan zitten.

Dat zei gedeputeerde Henk Bleker vandaag. Arriva verzorgt het busvervoer in de provincies Groningen en Drenthe. De gedeputeerde wil een einde maken aan de stakingen die sinds zondag voor onbepaalde tijd van kracht zijn. Mocht het kort geding geen oplossing bieden, dan overweegt Bleker hoge boetes op te leggen aan het vervoersbedrijf.

Naast nieuwe onderhandelingen eist de provincie dat er niet langer gestaakt wordt tijdens de spitsuren en dat een einddatum voor de stakingen wordt vastgesteld. De manier waarop de stakingen nu verlopen, is volgens de gedeputeerde onacceptabel.
Als het kort geding niet het gewenste resultaat oplevert, overweegt het provinciebestuur vervoersbedrijf Arriva boetes op te leggen. "De provincies Groningen en Drenthe en de gemeente Groningen hebben het busvervoer uitbesteed aan Arriva. Zodra de dienstverlening ernstig tekortschiet, zoals nu duidelijk het geval is, voldoet het bedrijf niet aan de doelstellingen en kunnen we ingrijpen, bijvoorbeeld door middel van boetes. We willen echter eerst via de rechter nieuw overleg tussen de partijen afdwingen'', zei een woordvoerder van de provincie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.