Home

Achtergrond 517 x bekeken 4 reacties

Greenpeace zaait bloemen tegen gentechmais

Greenpeace heeft op een veld bij Lelystad een proef met gentechmais gedwarsboomd.

Dat maakte een woordvoerder van de milieubeweging vanochtend bekend.

Een tiental milieuactivisten strooide 40 kilo biologisch bloemenzaad op het maisveld. De opkomende bloemen groeien volgens Greenpeace sneller dan de genetisch gemanipuleerde maisplanten, waardoor geen gentechstuifmeel kan worden verspreid.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  knorine

  gentech-bloemen????

 • no-profile-image

  Theo Tromp

  Het verpreiden van gentech pollen is funest voor bijenhouders (honing wordt besmet) en de biologische sector. Wie arresteert Monsanto nu? Soms is actie gerechtvaardigd en het strooien van bloemenzaden zie ik als een ludieke manier om de traditionele en biologische mais te vrijwaren van gentech. Overigens leidt het eten van gentech mails in de VS tot het onvruchtbaar worden van varkens. Wellicht bedoelen we dat als oplossing van het wereldvoedselprobleem?

 • no-profile-image

  Boerin

  Elke Nederlander heeft het recht tot staken,alleen boeren hebben dat recht niet! Is deze actie van Greenpeace dan wel geoorloofd, mag zij iemands eigendom wel betreden om er bloemen te zaaien.
  Kortgeding aanspannen en dwangsom eisen, het gaat hier ook om voedsel.

 • no-profile-image

  Red Dear

  Ik mag aannemen dat deze lieden in hechtenis genomen worden. Dit is een aanslag op de mensheid, mogelijkheden om beter en meer voedsel te verbouwen wordt door deze anarchisten gedwarsboomd... Balk. Hirsch, actie BITTE

Of registreer je om te kunnen reageren.