Home

Achtergrond 491 x bekeken

Greenchamp: geen fraudezaak champignons

Handelsbedrijf Greenchamp uit Zuilichem weerspreekt mediaberichten over fraude in de handel in biologische champignons.

Interimmanager Jan van de Zwambagt zegt dat het opschorten van het EKO-certificaat het gevolg is van een fout in de voorraadadministratie. Het aanleggen van een nieuw automatiseringssysteem zou daarvan de oorzaak zijn.

Verder is Greenchamp geen partij in de lopende rechtzaak tegen CCM. Na deze zaak werd de champignonhandel ondergebracht bij Greenchamp, stelt hij. De zoon van Ton van de Heuvel, eigenaar van de productiebedrijven, is aandeelhouder van Greenchamp.

Greenchamp krijgt de kans van Skal om de fout te herstellen. In het geval Skal het EKO-certificaat niet opnieuw toekent aan Greenchamp, wordt overwogen de productiebedrijven te laten samenwerken met een bestaande handelspartij. Met wie gesprekken lopen, wil hij niet zeggen.

Lees ook Weer fraude met biologische champignons

Of registreer je om te kunnen reageren.