Home

Achtergrond 694 x bekeken

Goede prijzen voor mindere kwaliteit aardbeien

Aardbeienteler Harold Kroonen (midden) plukt met familieleden en Poolse plukkers aardbeien op zijn bedrijf.

De kwaliteit heeft te lijden gehad onder de neerslag van de laatste periode. Daardoor moet meer geselecteerd worden. "Het is langer plukken voor je een kilo hebt, maar de prijzen zijn goed." De dagprijzen lagen vandaag op circa €1,80 per pond. De aardbeien levert Kroonen aan fruitveiling Margraten. Daar wordt product uit de poolbakken verpakt voor de eindgebruiker. Kroonen teelt 4 hectare aardbeien. Foto Twan Wiermans

Een groep bezoekers krijgt een rondgang langs de demonstratievelden met tarwe en gerst op de eerste relatiedag van Agrifirm. Foto Marten Sandburg

De Limburgse akkerbouwer Louis Huls spuit wat later dan gepland tegen onkruid op een perceel witlofpennen. "In de afgelopen veertien dagen was het veel te nat." Huls teelt op 3,5 hectare witlofpennen: "Ik en nog een andere boer zijn eigenlijk nog de enige in Zuid-Limburg die witlofpennen telen. De witlof-malaise hakt er flink in en veel trekkers kiezen voor de polders. Daar mag worden beregend en denken ze meer zekerheid te hebben." Huls teelt verder op 117 hectare consumptieaardappelen, suikerbieten en brouwgerst. Foto Twan Wiermans

De biologisch gehouden zoogkoeien van de oesterzwamtelers Martin Reijers en Mirjam Grob in het Gelderse Loo krijgen dagelijks de taaie stelen van de oesterzwammen gevoerd. De mest van de koeien strooien de telers uit over het akkerland. Het stro dat van dat land komt gebruiken ze voor de oesterzwamteelt. "Daarmee is de biologische kringloop rond", legt Martin Reijers uit. Drie keer per jaar laat hij een zoogkoe slachten. Het vlees van de dieren verkoopt hij in consumentenpakketten aan huis. Foto Jeannette Zinger

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.