Home

Achtergrond 166 x bekeken

Gijzeling Almelo beëindigd zonder slachtoffers

Er zijn vandaag geen slachtoffers gevallen tijdens de gijzeling in het stadhuis van Almelo.

De politie arresteerde de 41-jarige gijzelnemer om kwart voor vijf. Volgens de politie en het Openbaar Ministerie had de man twee geladen vuurwapens bij zich. Hij heeft niet geschoten.

Het arrestatieteam hoefde niet in te grijpen; de man gaf zich "na langdurige onderhandelingen'' over, aldus hoofdofficier van justitie Ben Hendriks. De man had geen concrete eisen. Bij de onderhandelingen was ook de gegijzelde wethouder Bert Kuiper betrokken. Enkele uren voor de ontknoping hadden al ruim honderd mensen het stadhuis kunnen verlaten.

De gijzeling begon om 11.10 uur, op een moment dat de wethouder met vier ambtenaren aan het vergaderen was. Wat de man ertoe heeft aangezet de vijf te gijzelen, weet burgemeester Menno Knip niet. Volgens hem had de man maandagochtend geen afspraak op het stadhuis, zoals diens zoon eerder zei.

De politie hield twee journalisten aan die zich ophielden in het gebied rond het gebouw dat was afgezet. Het is niet bekend voor welk medium ze werkten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.