Home

Achtergrond 198 x bekeken 4 reacties

Gezondheidsrisico LOG Elsendorp niet uit te sluiten

Extra gezondheidsrisico’s voor de inwoners van Elsendorp door het landbouwontwikkelingsgebied (LOG) met dezelfde naam zijn niet geheel uit te sluiten.

Dat stelt de GGD die in opdracht van de gemeente onderzoek heeft gedaan naar mogelijke gezondheidseffecten voor de inwoners van Elsendorp. In het rapport van de GGD wordt ingegaan op effecten van ammoniak, endotoxinen, bacteriën en fijnstof. De GGD constateert wel dat er geen aanwijzingen zijn voor grootschalige gezondheidseffecten.

De gemeente gaat naar aanleiding van het rapport 10.000 euro vrijmaken voor extra onderzoek naar endotoxinen. Verder verzoekt de gemeente de provincie om meer metingen van fijnstof uit te voeren.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  hobbes

  Volgens mij zijn er bij elke economische activiteit wel enige gevaren voor de volksgezondheid. Dit is dus niet voorbehouden aan de agrarische sector

 • no-profile-image

  Dome Burger

  Nu is er al stank overlast in het dorp alle huizen in ons dorp zijn nu al onder de mark waarde te koop. Het wordt er niet beter op.!!!! verkampen bedankt hier voor

 • no-profile-image

  Casper

  Inderdaad Hobbes. En dan 10000 euro vrij maken voor een endotoxinen onderzoek. Ze hebben weer iets gevonden om boeren zwart te maken. Krijg toch allemaal honger !!

 • no-profile-image

  vd Berg

  Domme burger uit Elsendorp. Ik heb voor jou de oplossing voor jou probleem>>> verhuizen naar Amsterdam. Voordat jij je huis kocht wist je dat er veel varkens in de buurt zaten, moet je nu niet zeuren.
  Daarnaast wordt er met dit onderzoek weer 10.000 euro over de balk gegooid.
  Uitkomsten van het onderzoek zijn nu al bekend. De overheid is de betaler, en de betaler bepaald de uitkomsten van onderzoeken.

Of registreer je om te kunnen reageren.