Home

Achtergrond 2 reacties

Gewasbeschermers boos op Greenpeace

De Europese organisatie van gewasbeschermers ECPA is boos op Greenpeace.

Die publiceerde vandaag een lijst met producenten van pesticiden waarvan de organisatie vindt dat die niet genoeg openheid hebben geboden over hun producten.

Volgens de gewasbeschermers gebruiken de boeren wel chemicaliën die in de EU zijn goedgekeurd en voldoen aan alle veiligheidscriteria. "In tijden van voedselcrises moeten boeren hun gewassen kunnen beveilgen om nog betaalbaar voedsel van hoge kwaliteit te kunnen leveren'', aldus de ECPA.

De organisatie is boos op Greenpeace omdat die in een persbericht bepaalde Europese producenten van pesticiden ervan beschuldigt gevaarlijke producten te maken.

Lees ook: Greenpeace: Pesticideproductenten met billen bloot

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  wim

  Ja hoor, en laten we dan meteen ook de wet op privicy opdoeken en alle staatsgeheimen op het journaal uitzenden.

 • no-profile-image

  Patrick

  ZO moeilijk is die vraag toch niet van Greenpeace? Gewoon openheid van zaken geven moeten die gasten van ECPA, ipv zich verschuilen achter emo dingen.
  Nee joh, openheid is wel heel erg lastig hoor, en dat notabene voor je eigen producten. Nee, zolang er maar verkocht wordt, en er elk jaar een marge groei is gaan we niet nadenken en heeft iedere manager een mooie kerst, en gaan die gasten poeslief een kerstkaart sturen, naar al die mensen die ziek zijn geworden. Wat een stelltje schijnheiligen die ECPA, lijkt LTO wel...

Of registreer je om te kunnen reageren.