Home

Achtergrond 216 x bekeken

Gevangenispersoneel verdacht van drugshandel

Vijf medewerkers van jeugdinrichting Het Poortje in Veenhuizen en de penitentiaire inrichting (PI) in Ter Apel worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een grootscheepse drugshandel van Nederland naar Duitsland.

Dat meldde het Openbaar Ministerie (OM) vandaag. Ook wordt het gevangenispersoneel verdacht van het in het bezit hebben van drugs.
Justitie kwam de vijf, van wie er vier werkzaam zijn in Ter Apel, op het spoor na een inval in een drugspand in Hoogezand. Vanuit dit pand zou op grote schaal xtc, cocaïne, ghb en speed worden verhandeld naar Duitsland. Het onderzoek naar de praktijken in Hoogezand liep al enkele maanden. In totaal zijn er veertien mensen opgepakt.

Volgens een woordvoerder van het ministerie van Justitie, de werkgever van de verdachten, zijn de vijf medewerkers voorlopig geschorst. Als ze door de rechter worden veroordeeld, volgt ontslag. De zegsman wil niet kwijt welke functies de verdachten hebben.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.