Home

Achtergrond 218 x bekeken

'Gemeente Westland gaat nog verder dan Chavez'

De desastreuze plannen van de gemeente Westland en het Hoogheemraadschap Delfland lijken de nekslag te worden voor de glastuinbouw in het Westland.

Dat meldt het bestuur van Tuinbouw Jongeren Westland (TJW). Het B&W van Westland probeert volgens de tuinbouwjongeren voor ongeveer honderdzestig miljoen euro aan privé eigendommen te confisqueren van de Westlandse glastuinbouw. Terwijl de gemeente zich juist zo graag presenteert als de vertegenwoordigers en steunpilaren van de totale Nederlandse glastuinbouw.

Het gratis ter beschikking stellen van de grond van tuinders is volgens TJW "van de zotte". De kosten komen op deze wijze volledig ten laste van de glastuinbouwondernemers. "Ongeveer 6 maanden geleden sprak iedereen nog schande van Chavez die (delen van) bedrijven verplicht onteigende en aan de staat toekende. Chavez was echter wel zo correct dat hij die bedrijven wel hiervoor betaalde. Nu wil onze eigen gemeente een stap verder dan Chavez in Venezuela gaan", meldt TJW in een persbericht.

Het bestuur van TJW heeft haar leden gevraagd een bezwaarschrift te ondertekenen en naar het college van B&W te sturen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.