Home

Achtergrond 152 x bekeken

Gelderland soepeler over recreatiewoningen

De provincie Gelderland versoepelt het beleid omtrent permanente bewoning van recreatiewoningen in vakantieparken.

Het college van gedeputeerde staten van Gelderland gaat grotendeels akkoord met een voorstel hierover van Provinciale Staten. Dat meldde de provincie Gelderland dinsdag.

Het provinciebestuur was tot dusverre fel tegenstanders van permanente bewoning in vakantieparken. De Tweede Kamer besloot eerder de bevoegdheid over permanente bewoning neer te leggen bij gemeenten. Gelderland stemt daar nu mee onder voorwaarden mee in. De provincie wil gemeenten de keuze bieden tussen verbieden, gedogen of legaliseren van recreatieparken waar sprake is van permanente bewoning.

Legalisering is echter niet mogelijk voor vakantiehuisjes in kwetsbare gebieden als de Veluwe en voor woningen die pas na 31 oktober 2003 zijn bewoond, als het aan de provincie Gelderland ligt. Ook recreatiewoningen buiten vakantieparken komen niet in aanmerking voor legalisering. Huisjes die wel in aanmerking komen, moet voldoen aan alle relevante milieueisen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.