Home

Achtergrond 210 x bekeken

Geitenhouders willen afzet professionaliseren

Vijftien biologische geitenhouders die zijn verenigd in De Groene Geit willen de afzet van hun lamsvlees professionaliseren. Consumenten kennen het biologische lamsvlees volgens hen nauwelijks en daar willen zij verandering in brengen.

De geitenhouders werken samen met het Louis Bolk Instituut. Zij verkopen hun biologisch lamsvlees vaak zelf in hun eigen winkels of op markten. Biologisch geitenvlees moet een positieve beleving krijgen bij consumenten, vindt voorzitter Gerrit Verhoeven van De Groene Geit.

Een brochure met recepten moet de consument attenderen op de mogelijkheden met biologisch lamsvlees. ”Daarnaast willen we een adviesprijs voor geitenvlees opstellen. Biologische geitenhouders moeten niet stunten met de prijzen. Dat verpest de markt”, legt Verhoeven uit.

Of registreer je om te kunnen reageren.