Home

Achtergrond

Gegaarde asperge gat in de markt

Sjraar Hulsman van The Greenery verwacht dat gegaarde asperge een stimulans zijn voor de consumptie van asperges.

De eerste reacties van klanten van The Greenery op gegaarde asperges zijn volgens Sjraar Hulsman vooral positief. "Wel moet duidelijk zijn dat het garen extra kosten met zich meebrengt, waarop gecalculeerd moet worden. Ze zijn duurder dan geschilde asperges."

Bij aspergeteler Erik Denissen in Vierlingsbeek worden dit seizoen voor het eerst gegaarde asperges volgens een bepaald procédé bereid. De afzet gebeurt onder andere in samenwerking met The Greenery. De dit jaar opgedane ervaringen gaat The Greenery verwerken in een geoptimaliseerd concept voor het volgende seizoen richting supermarkten en horeca groothandels.

Door omstandigheden werd dit seizoen pas in week 19 gestart. "Dat is eigenlijk te laat, want dan is het assortiment meestal al bepaald. Volgend seizoen willen we 3 tot 4 weken eerder beginnen. Alles staat of valt wel met uitleg over het gemak van het product. Ik verwacht door gegaarde asperge een stimulans van de aspergeconsumptie", aldus Hulsman.

De verpakte gegaarde asperges kunnen gedurende 4 minuten bij 750 Watt in de magnetron worden opgewarmd. Een andere mogelijkheid is vier tot vijf minuten au-bain-marie.

Meer over het procédé van garen en over het bedrijf van Erik Denissen deze week in nummer 24 van Weekblad Groenten & Fruit.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.