Home

Achtergrond

Gecombineerde opgave vlot verlopen

De Dienst Regelingen is goed te spreken over de medewerking van boeren aan de gecombineerde opgave en aanvraag voor de bedrijfstoeslag.

Er zijn 81.813 opgaven ontvangen voor de sluitingsdatum van 9 juni. Dat heeft DR vandaag bekend gemaakt. Enkele duizenden moeten nog binnen komen, maar daarop wordt slechts weinig bedrijfstoeslag uitbetaald.

Er zijn 32.819 opgaven via internet binnen gekomen. DR is blij dat daarmee het streefcijfer van 40 procent digitaal is gehaald. Het voordeel van de digitale opgave is dat fouten meteen worden afgevangen.
In de papieren opgave worden nog steeds veel fouten gemaakt: in ongeveer een derde van de opgaven. Wel neemt dat aantal langzaam terug. DR heeft ervaring en gewenning daarvoor als verklaring.

Er is ook dit voorjaar veel getelefoneerd met DR: in totaal zijn 58.589 telefoongesprekken gevoerd.
De top drie van meest gestelde vragen betreffen het intekenen van percelen op de internetapplicatie, het tijdig indienen van de opgave en de opgave van de stalcapaciteit, die dit jaar voor het eerst moest worden ingevuld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.