Home

Achtergrond 239 x bekeken

Ganzenvangers staan met lege handen

Ganzen die gevangen zouden worden in het Friese natuurgebied de Alde Feanen, zijn gevlogen.

Duke Faunabeheer probeerde de vijfhonderd ganzen te vangen in het Friese natuurgebied de Alde Feanen. De vogels zorgden voor overlast door de nabijgelegen weilanden kaal te vreten. Faunabeheerder Arie den Hertog van Duke kon echter zonder vangst weer naar huis: het grootste deel van de vogels bleek gevlogen, vertelde hij vandaag.

Duke is ingehuurd door landschapsorganisatie It Fryske Gea (Het Friese Land). De vereniging is eigenaar van de Alde Feanen bij het Friese dorp Earnewâld en heeft genoeg van de overlast die de ganzen voor de boeren in de omgeving veroorzaken. Duke wilde de ganzen met netten vangen en daarna laten vergassen. De ganzen zouden onder meer in paté worden verwerkt.

Den Hertog vermoedt dat de aanleg van een wandelpad door It Fryske Gea in het natuurgebied het gros van de ganzen heeft verjaagd. Hij onderneemt dan ook geen nieuwe vangpoging, zo heeft hij It Fryske Gea laten weten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.