Home

Achtergrond 7 reacties

G8 bezorgd over hoge prijzen voedsel en olie

De naar recordhoogten gestegen prijzen van olie en voedsel zijn een serieuze bedreiging voor de wereldeconomie. De ministers van Financiën van de landen van de G8 stellen dat zaterdag in een communiqué.

De verklaring van de acht invloedrijkste industrielanden - de Verenigde Staten, Japan, Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Canada, Italië en Rusland - komt aan het slot van de tweedaagse top in het Japanse Osaka.

De dure olie en de hoge voedselprijzen wakkeren de inflatie aan en zorgen daarnaast voor een onzekere economische toekomst, aldus de ministers. De bewindslieden blijven optimistisch over de veerkracht op lange termijn van de economie, zowel in de rijke landen als in de opkomende markten

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  krokodillentranen,de overheid in nederland en de rest van de EU verhogen ook nog eens de accijns op diesel,hypocriet ten top

 • no-profile-image

  pietje

  niet alleen de olie en voedselprijs zal stijgen.morgen 16 juni wordt de rente verhoogt.vervolgens worden alle grondstoffen duurder, dan moeten de lonen weer stijgen. kijk naar de stakingen die er nu al zijn transport , openbaar vervoer en de landbouw. straks moet iedereen inleveren en komen er nog veel meer stakingen. de bakker zal toch betaalt moeten worden en onze heilige koe zetten we niet stil.

 • no-profile-image

  arend

  mischien een idee om al die ezels uit den haag en brussel te exporteren...

 • no-profile-image

  akkerbouwer

  En waar zijn de maatregelen van de G8 om de serieuze bedreiging van de wereldeconomie te beteugelen? Of begint het er op te lijken dat de G8 de grip op de wereldeconomie verloren heeft.

 • no-profile-image

  muilezel

  nee arend, ze zoeken werkezels

 • no-profile-image

  gert

  in het midden-oosten zijn de prijzen van ezels meer dan verviervoudigd door de hoge benzine en dieselprijzen

 • no-profile-image

  c

  jaja om ditgene zijn al vaak oorlogen ontstaan, we stevenen er weer dik op af, en de schuldige hieraan... juist ja de burocraat met al de linkse groene kikkers

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.