Home

Achtergrond 420 x bekeken 14 reacties

Friesland Foods loopt 2 miljoen kilo melk mis

De zuivelcoöperatie Friesland Foods is vanaf 27 mei tot gisteren 2 miljoen kilo melk misgelopen door de acties van de Dutch Dairymen Board.

Ruim 430 leden-melkveehouders leverden 1 melkmaal geen melk. Van tachtig melkveehouders kon Friesland Foods de melk twee melkmalen niet ophalen. Negen melkveehouders misten drie melkophaalbeurten. Friesland Foods verwerkt 5,3 miljard kilo melk per jaar.

De aanvoer van melk kwam bij Friesland Foods in april van dit jaar uit op 446 miljoen kilo met 4,497 procent vet en 3,482 procent eiwit. Die aanvoer lag in april vorig jaar op 452 miljoen kilo met 4,434 procent vet en 3,477 procent eiwit.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  ff"fan"

  Fijn dat ze twee miljoen kg zijn misgelopen. Dan kunnen ze straks meedelen dat de melkprijs weer iets is gestegen door het krappere aanbod.

 • no-profile-image

  fryske boer

  klaas leer lezen het was niet mogelijk deze melk op te haln door de acties

 • no-profile-image

  slimme boerin

  als het een boer niet bevalt bij ff dan zeg je toch op ?? ga naar een ander!!?? wat er straks gaat gebeuren is simpel, als er meer geld komt voor de melk dus meer geld naar de boer rent die boer direct naar de bank en gaat weer meer bijlenen om weer een grotere trekker of stal te kopen/ bouwen . en 2 jaar later moet ie weer schreeuwen dat ie niet kostendekkend kan melken en dat er geld bij moet!!!

 • no-profile-image

  c

  dus slimme boerin als je zo slim bent reken eerst eens economisch, met een vrije boerderij en afgeschreven materiaal kun je het wel voor een dubbeltje bij wijze van spreke maar het is niet de weg, degene die zo denken die maken het nou juist kapot

 • no-profile-image

  goede boer

  Volgens het jaarverslag 2007 van Friesland Foods is er bij FF dat jaar 6,9 miljard kilo melk verwerkt. Waarvan 5,3 miljard van de Nederlandse leden. Evenveel als in het jaar 2006

 • no-profile-image

  slimme boerin

  je bent toch een zelfstandigondernemer??
  als de markt verzadigd/vol is met een produkt daald de prijs ,dat is overal zo.
  en wat te denken van al het geld dat in landen als bv polen enz gepompt word??? wat kost melken daar?? dat soort landen maakt ook dat er minder voor melk betaald wordt ,die kunnen veel goedkoper leveren en dat gaat alleen maar erger worden.

 • no-profile-image

  slimme boerin

  en ik snap echt wel wat je bedoelt ik vind alleen maar dat de coop. daar niet schuld aan zijn en dat als je actie wil voeren dus ook niet daar moet zijn .
  en het aller ergste vind ik dat boeren die niet leveren aan bv ff wel daar de boel tegen hielden !! dat kan echt niet.
  ik snap echt wel dat boeren graag meer betaald zouden willen krijgen en daar ben ik (als boerin) het echt mee eens , ik keur alleen de manier waarop het nu gegaan is af. daar kan ik niet achter staan.

 • no-profile-image

  c

  hoe mag je nu toch praten over marktwerking bij een gequoteerd product, je moet immers al productierechten hebben om melk te kunnen afzeten, nou dan is het heel normaal dat je dan niet tegen marktprijzen hoort te melken of beter gezegd onder de kostprijs, en als je mij vraagt kostprijs dan moet je niet naar de individuele boer kijken maar gewoon de econmoische kostprijs, de boer die zijn boerderij '' vrij '' heeft moet niet zijn dat hij dan aan een kwarte nog over houd nee hij hoort net juist extra rendement te behalen nl 4 % uit eigen vermogen. dus degene die zeggen dat ze zo voor weinig het wel kunnen moeten maar eens gana rekenen als ze hun eigen vermogen enkel nog maar op de bank zetten. in andere branches word tenminste wel zo gerekend

 • no-profile-image

  edwin beldman

  Wat heeft de leveringen van april die al een maand bekend zijn met deze berichtgeving omtrend de ddb actie te maken. Is dit blad opvulling.

 • no-profile-image

  Leerink

  Laat jullie niks wijs maken. FF zijn gewoon een stelletje sukkels en ze kunnen ook nog niet eens tellen. Hier alleen in de buurt hebben 9 veehouders alle 3 ophaalbeurten weg laten lopen.

 • no-profile-image

  Klaas

  430 boeren die geen melk leverden is meer dat FF tijdens de actie bekend heeft gemaakt. Informatie van onze zuivelorganisatie is dus niet altijd betrouwbaar.

 • no-profile-image

  Klaas

  Slimme boerin uit Drente, ik weet niet hoelang je al boerin bent, maar het blijft toch een beetje vreemd dat de melkprijs 25 jaar geleden 76 cent was en nu 32 eurocent. Terwijl de lonen buiten de landbouw wel flink zijn gestegen. Hoe verklaar je dat het verschil tussen economsche en agrarische waarde steeds groter wordt.
  Het redement in de sector is veel te laag en dat heeft weinig te maken met een dure tractor.

 • no-profile-image

  Fryske boerin

  Fryske boer út Fryslân, ben jij soms aangenomen om FF de hemel in te prijzen of leef jij met dubbele oogkleppen op? Advies: Doe die af!!!

 • no-profile-image

  Harold

  Hieruit blijkt wel dat er maar erg weinig DDB leden zijn die vertrouwen hebben in een leveringsstop als actiemiddel

Laad alle reacties (10)

Of registreer je om te kunnen reageren.