Home

Achtergrond 170 x bekeken

'Foute' modeshow voor 'goede' katoen

Met een 'foute' modeshow in de Amsterdams PC Hooftstraat heeft Stichting Max Havelaar woensdag de zogenoemde Foute Campagne gelanceerd.

Tijdens de guerrilla-actie werd de PC Hooftstraat kort tot catwalk omgetoverd en showden modellen kleding met daarop de boodschap 'Fout Katoen'.
Max Havelaar wil zo met een knipoog serieuze problemen in de katoenteelt aan de kaak stellen. Met de actie wil de stichting aandacht vragen voor de problemen waar kleine katoenboeren in ontwikkelingslanden mee te maken hebben.
Katoenboeren in Afrika en India produceren onder lastige omstandigheden katoen en krijgen daar te weinig voor terug, zo vindt de stichting. "Alleen al in West-Afrika proberen ruim 10 miljoen kleine katoenboeren hun hoofd boven water te houden'', aldus de stichting.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.