Home

Achtergrond 195 x bekeken

Fokprogramma Alta in China

Alta wil in China starten met een fokprogramma. De fokkerijorganisatie heeft hiervoor een contract afgesloten met een partner in China.

"Het is een kleine gok, maar we zien behoorlijke kansen", zegt Cees Hartmans, algemeen directeur van Alta. "We doen al twee jaar zaken met een partner in China. We willen graag de markt vanuit China zelf bedienen. Onlangs hebben we een contract afgesloten om samen verder te gaan." Volgens Hartmans gaat het om een langetermijninvestering. "We stappen er niet meteen massaal en groot in. Het wachten is nog op een subsidie bij het ministerie van Economische Zaken", vertelt Hartmans.

"De overheid heeft speciale ondersteuningsprojecten voor Nederlandse bedrijven in het buitenland." De subsidie is volgens Harmans niet doorslaggevend. "Als deze niet wordt verstrekt gaan we de plannen opnieuw bekijken."

Over het aantal stieren en een eventueel testprogramma kan Hartmans nog niets zeggen. Wel weet hij dat er in China goede koeien rondlopen. "Van de stieren weten we nog weinig." De bedoeling is dat Alta één van de KI-partners in China wordt. Hartmans schat de kans dat dit gaat lukken op meer dan 60 procent.

De lokale partner van Alta is al langer actief op de Chinese markt. "Het gaat om iemand van Canadese afkomst die zich bezighoudt met de verkoop van sperma en ondersteuning van veehouders in China", zegt Hartmans.

Of registreer je om te kunnen reageren.