Home

Achtergrond 1 reactie

Flinterdunne handel in melkquotum

Bij makelaars wordt nauwelijks gebeld door kopers van quotum. Niks bijzonders, elk jaar valt de quotumhandel eind juni nagenoeg stil om na de vakantieperiode ineens aan te trekken. De enkeling die belt, kent de prijzen al wel van internet en pakt ook snel door op een prijs van rond €24. Het kan twee dubbeltjes meer of minder zijn, maar de spreiding is niet bar groot.

De minder serieuze bellers willen maximaal 22 euro bieden, de potentiële verkopers neigen naar 25 euro. Dat gat tussen vraag- en aanbodprijs is groter dan in andere perioden. In zo’n geval ligt een prijsdaling voor de hand. Maar de markt is uiterst gevoelig voor geruchten. WTO-discussie, EU-zuivelbeleid en het Nederlandse mestbeleid zijn allemaal factoren die de vlam in de pan kunnen laten slaan, zowel naar boven als beneden.

Prognose:

Zeer lichte prijsdaling.

Eén reactie

  • no-profile-image

    koopt geen

    Wie koopt er nu nog qotum voor 25 cent? Ga eens rekenen of je er in die paar jaar dat het afgeschreven moet worden, nog wel wat aan kunt verdienen. Steek je geld liever in iets anders zodat je over een paar jaar klaar bent om uit te breiden en koop dan quotum voor een appel en een ei als het er nog is. Als je het geld kunt missen, zet het dan op een spaarrekening. Krijg je 5% en je hoeft er niets voor te doen!!!! Geeft vast meer rendement dan te duur quotum en schrijft ook nog niet eens af.

Of registreer je om te kunnen reageren.