Home

Achtergrond 156 x bekeken 2 reacties

Flinke correctie varkensprijs

Vleesvarkens kwijtraken is niet echt een probleem momenteel. Het aanbod is dusdanig dat, zelfs wanneer slachtrijen niet voluit draaien zoals afgelopen week, de handel goed door de varkens heen komt.
Hetzelfde geld beuren voor varkens, zowel deze als volgende week is wel een probleem. Als de prijs onder druk staat en het aanbod klein is, dan betekent dat maar één ding: de vraag naar varkensvlees is slecht.

Voor Nederlandse slachterijen was dat deze week reden de roepprijzen met 5 cent te verlagen. Het is waarschijnlijk dat er volgende week nog een verlaging volgt van een paar cent of iets meer. In Duitsland klagen slachterijen al weken dat het slachten bakken met geld kost. Dat willen ze niet langer. Daarom moet volgende week de inkoopprijs zeker 5 cent, maar uit oogpunt van de slachterijen liever een dubbeltje omlaag.

De varkensprijs maakte een sterke opmars de laatste maanden. Blijkbaar ging het iets te snel en moet even pas op de plaats worden gemaakt.

Prognose:

de prijs daalt nogmaals met enkele centen tot een stuiver.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  peter

  Zelstandige varkenshouders kunnen onder deze ( slechte prijs ) omstandigheden géén varkens houden

  voer , mestafzet , algemene kosten liggen véél te hoog navenant de opbrengstprijzen !!!

  dus gaan we met zijn allen dit jaar financieel ten onder !!

  succes slachterij wereld , succes Kees , wel zonder boeren binnenkort want die werken al een jaar onder kostprijs ..... Niet slim misschien , maar als boer kan je niet zomaar stoppen , dus verder gaan tot we failliet gaan

 • no-profile-image

  pol de knol

  dan worden de NER'S en de mestafzet goedkooop en de zwiens duur op termijn....

Of registreer je om te kunnen reageren.