Home

Achtergrond 209 x bekeken

Finnen bouwen biodieselraffinaderij in Rotterdam

Het Finse oliebedrijf Neste Oil gaat een biodieselraffinaderij bouwen op de Maasvlakte bij Rotterdam.

Dit maakte het bedrijf vandaag bekend. Neste Oil begint direct met de bouw van de raffinaderij. De kosten van de raffinaderij, die in 2011 moet zijn opgeleverd, worden geschat op 670 miljoen euro.

Neste Oil heeft zich ten doel gesteld de grootste producent van biodiesel ter wereld te worden. Het bedrijf beschikt in Finland al over een raffinaderij waar met eigen technieken diesel uit onder meer palmolie, zaden en dierlijke vetten wordt geproduceerd. In november vorig jaar kondigde Neste Oil al de bouw van een zelfde soort raffinaderij in Singapore aan.

Volgens het Finse bedrijf is Rotterdam met zijn grote haven een ideale locatie. "Het is het grootste centrum van aardolieproducten en chemie in Europa'' verklaarde Neste's bestuursvoorzitter Risto Rinne.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.