Home

Achtergrond 198 x bekeken

Film belicht voordelen hergebruik voor boeren

LTO Noord presenteert donderdag een film over het project Umnutzung.

Deze film laat het belang zien van functieverandering van agrarische bedrijfsbebouwing. De film, onderdeel van een Nederlands-Duits programma, schetst de huidige problematiek. Zowel boeren, ondernemers als bewoners van het platteland kunnen volgens de initiatiefnemers profiteren van een herbestemming van agrarische bedrijfsgebouwen.

Een belangrijk deel van de beelden is gewijd aan geslaagde praktijkvoorbeelden maar ook juist het tegenovergestelde: verpaupering, wanneer agrarische bedrijfsgebouwen langdurig leeg blijven staan.

Elk jaar bouwt drie procent van de agrarische bedrijven haar activiteiten af of stopt. In Gelderland betekende dit bijvoorbeeld dat 400 bedrijven hun agrarische functie verloren. Via symposia, filmvertoningen en de website www.ruimtebijdeboer.nl wordt hergebruik gestimuleerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.