Home

Achtergrond

Feestvreugde verloopt in goede banen

De feestvreugde is vrijdagavond na de winst van Oranje in de vier grote steden danig losgebarsten. In Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Den Haag kleurden de straten na de wedstrijd van de Nederlanders tegen de Fransen volledig oranje.

In Den Haag besloten de horecagelegenheden in het centrum rond middernacht al te sluiten om onrust te voorkomen. Eerder in de avond sloot de politie het Jonckbloetplein in het Laakkwartier af om mogelijke relletjes voor te zijn. Dat duurde tot middernacht. In de omgeving van het Lorentzplein moest de Mobiele Eenheid (ME) in actie komen om de orde te herstellen. In totaal zijn in Den Haag dertig mensen opgepakt voor diverse strafbare feiten.

In Amsterdam concentreerde het feest zich met name rondom het Leidseplein. In Rotterdam was het vooral op en om het Stadhuisplein feestelijk en gezellig. Het is bij winst van Oranje traditie om in de vijver op het Hofplein te springen, maar dat bleef vrijdag uit. De politie vermoedt dat het water te koud werd gevonden.

In Utrecht waren er enkele aanhoudingen van mensen die niet de aanwijzingen van de politie niet opvolgden. Een persoon werd aangehouden omdat hij besloten had naakt rond te gaan lopen. Vooral op de Neude was het druk. Vanwege de mensenmassa werd de buslijn daar omgeleid.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.